IBANC Software

SEPA XML
IBANC is gebouwd op de kennis en ervaring die is opgedaan met het bekende ClieOpatra. IBANC Software genereert zowel XML PAIN-betaalbestanden als XML PAIN-incassobestanden, zodat u probleemloos uw bestanden kunt aanleveren bij uw bank. IBANC heeft interne controles die de gegevens valideert en mede hierdoor is het omzetten van ClieOp, .csv en Excel naar een PAIN XML bestand eenvoudig.

BTL91 en CT-XML
Het BTL91-formaat is bedoeld voor het importeren van grensoverschrijdende non-SEPA betaalinstructies binnen uw eigen bankomgeving. Dit formaat bestaat al lange tijd en is in het tijdperk van XML verouderd. De opvolger, Pain.001.001.03 CT-XML is reeds in gebruik. Iedere bank heeft zijn eigen tijdlijn om het gebruik van het nieuwe formaat te introduceren. Bij de Rabobank is dat bijvoorbeeld 1 mei 2019.

Zoekt u een oplossing die u binnen uw eigen omgeving installeert, beheert (offline) en waarmee u deze PAIN XML bestanden kan aanmaken vanuit Excel, .csv of direct vanuit de software zelf? IBANC is een veelzijdige tool die zelfs uw verouderde BTL91 bestand probleemloos omzet naar het nieuwe PAIN XML bestand.

Bespaar tijd en geld en probeer IBANC uit via onze gratis proefversie!

Vele bedrijven gingen u voor


De Betaal Vereniging Nederland heeft 'Implementation Guidelines' opgesteld, waarin beschreven staat hoe SEPA transacties in XML formaat aangeleverd dienen te worden. Met IBANC SEPA software kunt u deze bestanden gemakkelijk en foutloos aanmaken; de IBANC software zal automatische controles uitvoeren op het door u aangemaakte bestand. IBANC wordt aangeraden door alle banken in Nederland. Converteren van Excel of Clieop bestanden naar het SEPA XML formaat wordt volledig ondersteund in IBANC.

XML convertietool

Waarom IBANC?


Geschikt voor al uw SEPA betalingen en incasso’s.
Zo gebruiksvriendelijk dat u al binnen één uur aan de slag bent.
Aangeraden door alle banken in Nederland.
Geschikt voor Windows, Apple & Linux.
Importeer Excel, CSV, ClieOp03, SEPA-XML en andere gangbare formaten.

xml conversietool

Ervaar IBANC


Gebruikt u nu eigen boekhoudsoftware of bijvoorbeeld Excel voor het maken van groepen te incasseren of te betalen bedragen, dan kunt u deze informatie probleemloos in IBANC zetten. De IBANC software neemt de door u gekozen indelingen over, zodat er geen informatie verloren gaat. Hiernaast treft u een voorbeeldvideo van het aanmaken van een incassobatch met gegevens uit Excel. IBANC accepteert ook andere gangbare bestanden, zo is het mogelijk ClieOp te converteren.